Έναρξη Αιτήσεων Επιλογής Καταρτιζόμενων για τις νέες Ειδικότητες Φθινοπωρινού 2021Β

Ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας η έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2021-2022, από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 23:59.

Η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης γίνεται μέσω στον ιστότοπο, όπου αναφέρονται οδηγίες για την υποβολή της αίτησης:

diek.it.minedu.gov.gr

Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια ΙΕΚ με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών.

Δείτε τις Νέες Ειδικότητες Κατάρτισης 2021-22 στο 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου →
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Γ.Γ. Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. για την Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Εγγραφών στα Δ.ΙΕΚ →
Ενημερωθείτε για τις νέες Ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το για το Φθινοπωρινό εξάμηνο 2021Β →
Ενημερωθείτε για τη διαδικασία εγγραφής στα Δ.ΙΕΚ →
Ενημερωθείτε για την Εγγραφή Αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων στο Γ΄ εξάμηνο συναφούς εδικότητας →

Σημαντική παρατήρηση

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής καταρτιζομένων.
Οι ειδικότητες που τελικά θα λειτουργήσουν κατά το Φθινοπωρινό εξάμηνο, θα λάβουν οριστική έγκριση λειτουργίας εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εγγραφών.

Τα Δημόσια ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.


Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους επιλέγοντας την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει από τις 6 νέες ειδικότητες του 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου:

* Ειδικότητες οι οποίες περιλαμβάνονται και στο παράλληλο Μηχανογραφικό. Ενημερωθείτε για τις Εγγραφές Επιτυχόντων Υποψηφίων Καταρτιζόμενων απο το Παράλληλο Μηχανογραφικό →