Εκδήλωση Διάχυσης Δράσεων & Προγραμμάτων Erasmus+ 2023-24

Εκδήλωση Διάχυσης Δράσεων & Προγραμμάτων Erasmus+ 2023-24

Η 2η ΣΑΕΚ Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση για τη διάχυση των δράσεων και των προγραμμάτων Erasmus+ που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2023-24:

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, ώρα 5:30 μμ στην Αγγλικανική εκκλησία, στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών.

Σας περιμένουμε…

Εθελοντική Αιμοδοσία

ΜΤην Τρίτη 28 Μαΐου 2024, ώρες 4:30 μμ έως 7:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η Εθελοντική Αιμοδοσία στη 2η Σ.Α.Ε.Κ. Ηρακλείου.

Εθελοντική Αιμοδοσία 2024Α
Εθελοντική Αιμοδοσία 2024Α

Η δράση οργανώνεται από τη 2η ΣΑΕΚ Ηρακλείου και το Σύλλογο Γυναικών ΙΡΙΔΑ με την υποστήριξη της κινητής ομάδας αιμοδοσίας του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο κτίριο της 2ης ΣΑΕΚ Ηρακλείου στην Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών.

Προσκαλούνται οι καταρτιζόμενοι και οι εκπαιδευτές να συμμετέχουν ενεργά, προσφέροντας εθελοντικά αίμα σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.
Καλούνται οι εκπαιδευτές να διευκολύνουν τη συμμετοχή όσων καταρτιζομένων επιθυμούν να συμμετέχουν.

Γίνε εθελοντής αιμοδότης, και δώσε ζωή προσφέροντας εθελοντικά αίμα.
Στήριξε όσους το έχουν ανάγκη.
Μία μικρή κίνηση, ανεκτίμητης αξίας.

Παρουσίαση για τη γαστρονομική και οινοποιητική αριστεία

Ένα ιδιαίτερο μάθημα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 2ης ΣΑΕΚ Ηρακλείου, σε μία δράση που συνδύασε την εκπαίδευση με τη γαστρονομική και οινοποιητική αριστεία. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η δοκιμή επιλεγμένων κρασιών από το Οινοποιείο Διαμαντάκη, με τη συμμετοχή των σπουδαστών από τις ειδικότητες Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρες και Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικές ετικέτες κρασιών, μεταξύ των οποίων Βιδιανό, Prinos Λευκός, Διαμαντόπετρα Λευκή, Διαμαντόπετρα Ροζέ, Πετάλι, Διαμαντόπετρα Κόκκινη, που συνοδεύτηκαν από περίτεχνα γαστρονομικά δημιουργήματα όπως Σεβίτσε, Καρπάτσιο, Σοκολατόπιτα, Σουφλέ Σοκολάτας και Σουφλέ Λεμόνι.

Στόχο η  εμβάθυνση των γνώσεων των σπουδαστών στον κόσμο της οινογνωσίας και της γαστρονομίας, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ειδικοτήτων της  2η ΣΑΕΚ Ηρακλείου. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην κριτική ανάλυση των κρασιών, να ανακαλύψουν νέες γευστικές αρμονίες και να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Η 2η ΣΑΕΚ Ηρακλείου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της ξεχωριστής εκπαιδευτικής δράσης. Ιδιαίτερα τον κ. Ζαχαρία Διαμαντάκη και το Οινοποιείο Διαμαντάκη,, το δίκτυο Wines of Crete, καθώς και τους εκπαιδευτές Αγγελική Καζάνα, Δημήτρη Κάτσιο, Γιάννη Μασαούτη και Γιάννη Σταυρακάκη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην δημοσίευση στη σελίδα μας στο Facebook

Συμμετοχή στην 1η Μαθητική Έκθεση Εργαστηριακών Κέντρων Ηρακλείου

Η 2η Σ.Α.Ε.Κ. Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά στην 1η Μαθητική Έκθεση Εργαστηριακών Κέντρων Ηρακλείου με τίτλο “Δημιουργούμε μαθαίνοντας” η οποία πραγματοποιείται Πέμπτη 28 & αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ώρες 9:00 έως 14:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε αυτήν οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν έργα που οι εκπαιδευόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (μαθητές/τριες, καταρτιζόμενοι/ες) έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών τους μαθημάτων.

Στην έκθεση οι καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων μας “Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων” & “Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων” παρουσιάζουν τα έργα τους.

Συγχαρητήρια στους καταρτιζόμενους για τις πολύ ωραίες δημιουργίες τους και ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές/τριες μας Κ.Δαφέρμου, Μ.Γρηγορίου, Μ.Παπαδαντωνάκη για την ενεργή συμμετοχή τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην δημοσίευση στη σελίδα μας στο Facebook

Ημέρα Καριέρας 2024: Παρουσίαση Επιχειρήσεων

Για 5η σερί χρονιά, οι Δημόσιες ΣAEK Ρεθύμνου, ΣAEK Χαϊδαρίου, Θεματική ΣAEK Αχαρνών, Πειραματική ΣAEK Θέρμης, ΣAEK Τριανδρίας, 2η ΣAEK Ηρακλείου, ΣAEK Ζίτσας, ΣAEK Χανίων, ΣAEK Κεφαλληνίας, 1η ΣAEK Ηρακλείου, ΣAEK Χίου, ΣAEK Περιστερίου (πρώην Δημόσια ΙΕΚ) διοργανώνουν την 5η Ημέρα Καριέρας , την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024.

Δείτε τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας 🔗

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις επιχειρήσεων και συλλογή αιτήσεων για διεξαγωγή συνεντεύξεων που θα πραγματοποιηθούν από επιχείρηση σε χρόνο που θα ορίσουν οι ίδιες.

Πρόγραμμα με τις Παρουσιάσεις των Επιχειρήσεων