Ομάδες υψηλού κινδύνου και συμμετοχή εξ ολοκλήρου στην ασύγχρονη Εξ Aποστάσεως Eκπαίδευση

Σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. Κ1/55594/13-5-2020 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με θέμα “Επανέναρξη λειτουργίας Ι.Ε.Κ.”, καταρτιζόμενοι ή εκπαιδευτές που εμπίπτουν στις αντίστοιχες κατηγορίες μπορούν να ζητήσουν την αποκλειστική συμμετοχή τους στις διαδικασίες της Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την ολοκλήρωση του εξαμήνου 2020Α. Ειδικότερα:

ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ

Σε περίπτωση καταρτιζόμενων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχονται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος που ανήκει
σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί, είναι δυνατή η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση των καταρτιζόμενων. Στην περίπτωση αυτή οι καταρτιζόμενοι θα αποστείλουν γραπτή δήλωση στο Ι.Ε.Κ. (υπάρχει στη Γραμματεία και στην ενότητα Αιτήσεις-Έντυπα).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Εκπαιδευτές που δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται στην αίθουσα λόγω του ότι εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως ορίζονται από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, δύνανται να παρέχουν τις διδακτικές τους υπηρεσίες εφαρμόζοντας την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλους τους καταρτιζόμενους. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευτές θα αποστείλουν γραπτή δήλωση στο Ι.Ε.Κ. κι ότι άλλο προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών που επικαλούνται.