Ειδικότητες Παράλληλου Μηχανογραφικού για την Εισαγωγή Καταρτιζόμενων στα Δημόσια ΙΕΚ για το έτος 2023-24

8 νέες Ειδικότητες στο 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου μέσω ΠΜΔ για το 2023Β
8 νέες Ειδικότητες στο 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου μέσω ΠΜΔ για το 2023Β

Ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 καθώς και ο αριθμός εισακτέων ανά ειδικότητα.
Στο 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Ηρακλείου, προσφέρονται είκοσι (20)  θέσεις σε καθεμία από τις παρακάτω ειδικότητες:

Δείτε στο ΦΕΚ 3589τΒ/30-5-2023 όλες τις ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια ΙΕΚ

Διευκρινήσεις για τη διαδικασία

Το παράλληλο μηχανογραφικό υποβάλλεται μόνο από όσους συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν σε κάποια ειδικότητα, υποβάλλοντας αίτηση για εγγραφή, σε θέσεις που απέμειναν, με αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο. Η διαδικασία εγγραφής και οι σχετικές ημερομηνίες ανακοινώνονται έγκαιρα από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ο υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής που καθορίζονται στο άρθρο 4, παρ. 5, του Κανονισμού Λειτουργίας Ι.Ε.Κ. που υπάγονται στη Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΦΕΚ 5837τΒ’/2021) όπως ισχύει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2023. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία εγγραφής και οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.

Ενημερωθείτε για τη διαδικασία εγγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ.➝