Μετονομασία ΙΕΚ σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Το 2ο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (2ο Δ.Ι.Ε.Κ.) Ηρακλείου, ανακοινώνει επίσημα τη νέα επωνυμία του η οποία στο εξής θα είναι “2η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ηρακλείου” με συντομογραφία “2η Σ.Α.Ε.Κ. Ηρακλείου“.

Η αλλαγή της ονομασίας γίνεται βάση του άρθρου 3, κεφ. Β’ του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 5082/2024 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο “Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” (ΦΕΚ 9τΑ’/19-01-2024) και της δημοσίευσης του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η 2η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ηρακλείου θα συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν ποιοτική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με σύγχρονους οδηγούς κατάρτισης και στηριζόμενη σε εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Βασικοί στόχοι μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της παρεχόμενης κατάρτισης σε ειδικότητες υψηλού ενδιαφέροντος και επαγγελματικής προοπτικής, εφοδιάζοντας τους καταρτιζόμενους μας με τις απαραίτητες επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες σε επαγγελματικούς τομείς και ειδικότητες με στόχο την επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη.

Δείτε αναλυτικά το νόμο 5082/2024 του ΥΠΑΙΘΑ “Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” (ΦΕΚ 9τΑ’/19-01-2024) με όλες τις νέες ρυθμίσεις και αλλαγές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση