Έγκριση Σχεδίου Erasmus+ 2023

Έγκριση Erasmus+ 2023

Ανακοινώνεται η έγκριση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) του Σχεδίου Erasmus+ 2023 του 2ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου με κωδικό “2023-1-EL01-KA122-VET-000145348” και τίτλο ” Level UP VET ” που αφορά Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων Βασικής Δράσης 1 (ΚΑ122), του τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του προγράμματος Erasmus+ 2021-2027.

Το σχέδιο περιλαμβάνει 4 κινητικότητες:

  1. Μία βραχυχρόνια κινητικότητα Εκπαιδευόμενων (Trainees Study Visits and Training Assignments) με συμμετέχοντες 12 σπουδαστές της ειδικότητας ‘Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων’, στη Ρώμη της Ιταλίας όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να μελετήσουν τα μνημεία και τα μουσεία της πόλης.
  2. Μία μακροχρόνια κινητικότητα Εκπαιδευόμενων (Work Placement) με συμμετέχοντες: 2 σπουδαστές της ειδικότητας ‘Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)’, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Οι καταρτιζόμενοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες σε δύο πολυεθνικές επιχειρήσεις αποκομίζοντας σημαντική επαγγελματική εμπειρία.
  3. Μία κινητικότητα Προσωπικού για επιμόρφωση (Staff Training) με συμμετέχοντες 2 μέλη του προσωπικού του Ινστιτούτου σε σεμινάριο επιμόρφωσης στην Ισπανία.
  4. Μία κινητικότητα Προσωπικού για παρακολούθηση εργασίας (Job Shadowing) με συμμετέχοντες 2 μέλη του προσωπικού του Ινστιτούτου για επισκέψεις μελέτης και παρακολούθηση εργασίας στον εκπαιδευτικό φορέα OSAO στο Ούλου της Φιλανδίας.

Εξέλιξη η οποία επιτρέπει τη θετική συνέχεια της δραστηριοποίησης του ΙΕΚ στον τομέα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Προγράμματα τα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα του ολοκληρωμένου σχεδίου του Ινστιτούτου που στοχεύει στη συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης προς τους καταρτιζόμενους/ες του.
Πηγή: IKY – Αποτελέσματα Erasmus+