Εγγραφές Επιτυχόντων B’ φάσης στις νέες Ειδικότητες

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής B’ φάσης υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και ξεκίνησαν οι εγγραφές των Επιτυχόντων B’ φάσης στις νέες Ειδικότητες του έτους 2022-2023.

Από σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, θα γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων της Β’ φάσης.

Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση μπορούν να δουν στην ιστοσελίδα diek.it.minedu.gov.gr  εάν είναι στους επιτυχόντες της Β’ φάσης και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Οι νέες ειδικότητες που πρόκειται να λειτουργήσουν στο 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου κατά το 2022Β είναι:

  • Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics)
  • Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας
  • Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία (V.I.C.T. Travel)
  • Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης
  • Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Οι επιτυχόντες στις παραπάνω ειδικότητες, καλούνται να προσέλθουν αυτοπροσώπως για την εγγραφή τους στο 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου, έως και την Πέμπτη 29/09/2022, κατά τις ώρες εξυπηρέτησης 15:00 έως 19:00 με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δικαιολογητικά

Κατά την προσέλευσή τους οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:

  • Αίτηση Εγγραφής (την συμπληρώνετε και στο ΙΕΚ)
  • Αναφορά της ηλεκτρονικής Αίτησης (προαιρετικό)
  • Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
  • Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής (Απολυτήριο Λυκείου, Απολυτήριο ΕΠΑΛ κ.λπ.)
  • Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων στοιχείων που δηλώθηκαν στην αίτηση (κοινωνικά κριτήρια).
  • Βεβαίωση Α.Μ.Κ.Α. (προτείνεται η Βεβαίωση Απογραφής μέσω eΕΦΚΑ η οποία αναφέρει όλα τα στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, ΑΦΜ)

Δείτε αναλυτικά τις τις οδηγίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή σας.

Προσοχή:  Επιτυχόντες που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν τη θέση για την οποία επιλέχθηκαν.

Διευκρινήσεις

  1. Οι υποψήφιοι που έχουν εγγραφεί με το παράλληλο μηχανογραφικό και επιθυμούν να εγγραφούν στο νέο ΔΙΕΚ επιτυχίας τους, θα πρέπει να φροντίσουν εμπρόθεσμα να κάνουν πρώτα διαγραφή της προηγούμενης εγγραφής τους με υπεύθυνη δήλωση.
    Στην περίπτωση κατά την οποία, εγγεγραμμένος μέσω της διαδικασίας του παράλληλου μηχανογραφικού επιλέχθηκε μέσω της τρέχουσας διαδικασίας και επιθυμεί την φοίτησή του στη νέα ειδικότητα, θα πρέπει να υποβάλλει στο Ι.Ε.Κ. που είχε αρχικά εγγραφεί υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί τη διαγραφή του ΕΝΤΟΣ της προκαθορισμένης προθεσμίας εγγραφών Β’ φάσης.
  2. Για τα τμήματα που δεν πήραν έγκριση λειτουργίας στη Β φάση ενώ είχαν εγγραφές Α φάσης, οι εγγεγραμμένοι καταρτιζόμενοι έγιναν επιλαχόντες και επιλέχθηκαν σε κενές θέσεις των υπολοίπων τμημάτων με βάση τις προτιμήσεις τους. Όσοι είναι εκ νέου επιτυχόντες, θα αντιμετωπιστούν ως νέες εγγραφές και θα γίνει διοικητικός έλεγχος.
  3. Δεν επιτρέπεται η  παράλληλη  εγγραφή  και φοίτηση σε άλλες δομές  δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης  ή  μεταδευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης  και Κατάρτισης.
  4. Δυνατότητα εγγραφής επιλαχόντων της Β φάσης θα δοθεί από Παρασκευή 30/9/2022.
  5. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν υπέβαλλαν ηλεκτρονική αίτηση ή δεν έχουν επιλεγεί και επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποια από τις εγκεκριμένες ειδικότητες, μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΙΕΚ για περισσότερες πληροφορίες.