Βήμα προς βήμα συμπλήρωση του Απογραφικού Δελτίου Εισόδου (Κατάρτιση)

Η χρηματοδότηση των Δημοσίων ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας γίνεται πλέον μέσω του ΕΣΠΑ και οι καταρτιζόμενοι/ωφελούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, το Απογραφικό Δελτίο Εισόδου.

Για τη διευκόλυνση των καταρτιζόμενων, παρακάτω παρατίθενται τα στάδια δημιουργίας λογαριασμού και υποβολής του απογραφικού.

1. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://mis.inedivim.gr/iek-microdata/, επιλέγετε “Για απογραφικά δελτία που αφορούν τα έργα της Κατάρτισης ΙΕΚ και “Εγγραφή ως νέος χρήστης” . Στη συνέχεια δημιουργείτε το λογαριασμό σας, εισάγοντας ως username το mail σας και το password που επιθυμείτε.

2. Αν η διαδικασία είναι επιτυχής, σας στέλνετε αυτόματα mail για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που σας εμφανιστεί το μήνυμα “Δεν βρέθηκαν στοιχεία ωφελούμενου με αυτό το mail”, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στη γραμματεία του ΙΕΚ.

3. Πηγαίνετε στο mail σας και ακολουθείτε το σύνδεσμο που σας έχει σταλεί για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

4. Κάνετε είσοδο στο λογαριασμό σας και επιλέγετε “Δελτίο Εισόδου –> Νέο Δελτίο”. Αν χρησιμοποιείτε κινητό, ίσως να χρειαστεί να περιστρέψετε την οθόνη για να εμφανιστεί η σχετική επιλογή.

5. Ξεκινάτε τη συμπλήρωση του Απογραφικού. Προσοχή, στην περίπτωση που στην ερώτηση Α επιλέξετε την επιλογή Α.1 (“Είμαι εγγεγραμμένος/η άνεργος/η στον ΟΑΕΔ”) τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό της κάρτας ανεργίας σας στο σχετικό πεδίο.

Στην περίπτωση που επιλέξετε την επιλογή Α.3.1 (“∆εν είμαι εγγεγραμμένος/νη στον ΟΑΕ∆, ούτε εργάζομαι, αλλά αναζητώ εργασία και είμαι άμεσα διαθέσιμος να εργαστώ”), τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε την ημερομηνία από την οποία αναζητάτε εργασία στο σχετικό πεδίο.

Στην ερώτηση Β (“Συμμετέχετε σε κάποιο (άλλο) πρόγραμμα κατάρτισης ή εκπαίδευσης ή δια βίου μάθησης, επιδοτούμενο ή μη;“), στην περίπτωση που δεν παρακολουθείτε κάποιο άλλο πρόγραμμα πέραν του ΙΕΚ, επιλέγετε “Όχι“.

6. Αφού απαντήσετε σε όλες τις απαραίτητες ερωτήσεις, κάνετε υποβολή του απογραφικού.