Εγγραφές νέων καταρτιζομένων στις Νέες Ειδικότητες Κατάρτισης έτους 2022-23

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Η περίοδος υποβολής αιτήσεων καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το έτος κατάρτισης 2022-2023, είναι από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 15:00 μέσω του Π.Σ. Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων Δ.ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ.  diek.it.minedu.gov.gr
Η εγγραφή γίνεται αρχικά με ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου/ης. Στη συνέχεια οι  επιτυχόντες εγγράφονται στην Α’ φάση εγγραφών στο ΙΕΚ που επιλέγονται, είτε αποδεχόμενοι την ειδικότητα που επιλέχθηκαν είτε ζητώντας βελτίωση σε κάποια άλλη προτίμησή τους.

ΠΣ Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων : diek.it.minedu.gov.gr

Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων περιλαμβάνουν:

α) Το βαθμό του απολυτηρίου (1 μόριο ανά βαθμό)
β) την ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, όπως αυτή αποδεικνύεται από πιστοποιητικό του Δήμου ή από επίσημο έγγραφο τηςένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας, πέντε (5) μόρια.
γ) την ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, όπως αυτή αποδεικνύεται από πιστοποιητικό του Δήμου, τρία (3) μόρια.
δ) την ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας τρία (3) μόρια.

Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα αίτησης έχουν όλοι οι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου, Γενικού ή Επαγγελματικού, συμπεριλαμβανομένων όσων συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή στην ειδικότητα που επιθυμούσαν.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την αίτηση εγγραφής τους επιλέγοντας την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει από τις 6 νέες ειδικότητες του 2ο Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου:

  1. Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics) | Οδηγός Σπουδών
  2. Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας | Οδηγός Σπουδών
  3. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης | Οδηγός Σπουδών
  4. Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία (V.I.C.T. Travel) | Οδηγός Κατάρτισης
  5. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων | Οδηγός Σπουδών
  6. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής| Οδηγός Σπουδών

* Ειδικότητες οι οποίες περιλαμβάνονται και στο παράλληλο Μηχανογραφικό.
Οι επιτυχόντες μέσω παράλληλου μηχανογραφικού έχουν επίσης δυνατότητα να κάνουν αίτηση μέσω του ΠΣ Εγγραφών ΙΕΚ.

Τα Δημόσια ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του 2ου Δ.ΙΕΚ Ηρακλείου 2iekirak.sch.gr, στα τηλέφωνα 2810 762762, 762722 ή ηλεκτρονικά.